Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hitlernek öltözött egy indiai honatya

2018.08.10. 11:25
A korábbi színész nem először bújt valamilyen jelmezbe, de a mostani tiltakozása sokakat felháborított.

A 67 éves Naramalli Sivaprasad indiai parlamenti képviselő, egy dél-indiai regionális párt, a Telugu Desam Párt (TDG)képviselője – írja a BBC. A telugu India harmadik legfontosabb nyelve, több mint hetvenmillió ember anyanyelve, ennél csak a hindi és a bengáli nyelvet beszélik többen. A korábbi színész Sivaprasad úr Andhra Pradesh déli állam képviselője, és rendszeresen különböző jelmezekben követeli állama különleges státuszát.

Barátból, kritikus

A TDG egy ideig együtt kormányzott Narendra Modi indiai vezető Bharatíja Dzsanata Pártjával, de aztán szakítotottak, azóta a korábbi színész hangos kritikussá vált, és meglepő akciókkal nyomatékosítja véleményét.

A Hitler-jelmezzel a kormány be nem tartott ígéreteire szerette volna felhívni a figyelmet. Maga a képviselő mindezt úgy indokolta, hogy ő egy művészember, aki kreatívan fejezi ki a véleményét, és Hitler azért jutott az eszébe, mert a diktátor nem a népe jólétén munkálkodott, ahogyan India jelenlegi vezetése sem ezt teszi.

Beszóltak neki

Ugyanakkor vélhetően most túllőtt a célon, mert főleg a közösségi oldalakon nagyon sokan kritizálták azzal, hogy Adolf Hitler nem egy szórakoztató maskara, a figyelem megragadása alkalmas érdekesség, hanem egy olyan ember, aki milliókat küldött halálba, háborúkba és gázkamrákba. Hitler a gyűlölet jelképe, abból pedig Indiában is van elég.

A BBC emlékeztet rá, hogy Naramalli Sivaprasad korábban már tucatnyi alkalommal öltözött be, olykor istennek, máskor az indiai mitológia egyéb alakjainak, vagy éppen nőnek.