Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kopt keresztények elleni öngyilkos merényletet hiúsítottak meg Egyiptomban

2018.08.11. 15:36 Módosítva: 2018-08-11 15:47:28

Kopt keresztények ellen terveztek öngyilkos merényletet Kairó közelében szombaton. Egyiptomi biztonsági erők sikeresen megakadályozták, hogy a merénylő eljusson a Shubra-el-Heima térségben lévő Szűz Templomába, írja az MTI.

A templomban szombatig tartott a kopt keresztények által Szűz Mária születését ünneplő fesztivál. Az épület környékén bevezetett szigorú biztonsági intézkedések akadályozták meg, hogy a merénylő túl közel kerüljön a templomhoz. Az öngyilkos öve egy közeli hídon robbant fel, és csak a merénylő halt meg a robbanásban.

Az elmúlt években iszlám szélsőségesek számtalan támadást követtek el az egyiptomi keresztény kisebbség és templomaik ellen. 2016-ban a kairói katedrálisban 25 embert öltek meg egy öngyilkos merényletben. 2017 áprilisában virágvasárnapon két kopt templomban 47 ember vesztette életét kettős öngyilkos merényletben. Egy hónappal később Dél-Egyiptomban 28 embert öltek meg, akik buszon utaztak zarándoklatra. Valamennyi támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta.