Judit
2 °C
7 °C

Már 436-ra nőtt az indonéziai földrengés áldozatainak száma

GettyImages-1012377356
2018.08.13. 09:39

Meghaladta a négyszázat az indonéziai földrengés halálos áldozatainak száma, és a kormány több száz millió dollárra becsüli a keletkezett anyagi károkat - közölte az MTI a helyi hatóságokra hivatkozva.

Az indonéziai katasztrófavédelmi hivatal adatai szerint

436 ember vesztette életét az augusztus 5-én Lombok szigetén bekövetkezett földrengésben, és legalább 1350-en megsérültek.

Az emberek többsége az összeomlott házak romjai alatt lelte halálát.

Az anyagi károk a jelenlegi becslések szerint 340 millió dollárra tehetők, de ez a szám a pusztítás mértékének további felmérésével várhatóan tovább fog nőni.

A 6,9-es erősségű földmozgás több ezer lakóházat döntött romba, a legújabb becslések szerint mintegy 350 ezer ember vált földönfutóvá. Az első földrengést több utórengés is követte, ami nehezítette az áldozatok mentését.

A földrengés miatt 25 centiméterrel megemelkedett az indonéziai Lombok szigetének tengerszint feletti magassága. A sziget tengerszint feletti magassága az epicentrum környékén emelkedett meg, a sziget többi részén viszont 5-15 centiméterrel csökkent.

(Borítókép: Ulet Ifansasti / Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?