Jenő
-2 °C
6 °C

Tűzpiros utcai piszoárok miatt tombolnak Párizs lakosai

2018.08.13. 20:58 Módosítva: 2018-08-13 20:58:10

Ellenérzéssel fogadták a Párizs szívében található Île Saint-Louis szigetén élő emberek és a környező boltok tulajdonosai azokat az utcai piszoárokat, amelyek nemrég kerültek ki a sziget utcáira. 

A környező boltok és lakosok levélben fordultak a helyi önkormányzathoz, hogy távolítsák el az élénk piros dobozokat, és ha nem érik el céljukat, petíciót is alá fognak íratni. 

Az ellenzők legfőbb kifogása, hogy egy történelmileg fontos és egységes városrész képét elcsúfítják. A legnagyobb felháborodást kiváltó WC-t például az egyik legpatinásabb épület, a Hôtel de Lauzun mellé rakták, ami többek között Charles Baudelaire francia költő lakhelye volt. Ez a piszoár mellesleg 20 méterre van egy iskola bejáratától is. Ezen kívül a Notre Dame katedrális közelében, egy a Szajnára néző doboz miatt is többen felháborodtak. 

Az Urittoir feltalálója azzal védekezik, hogy ő egy komposztálásra alkalmas anyaggal töltött környezetbarát piszoárt fejlesztett ki, mivel nincs elég mellékhelyiség a szigeten, ami miatt rendszeresen összevizelik az önkontrollt kevésbé gyakorló férfiak az utcákat. 

A polgármester, Ariel Weil azt mondta, hogy a dobozokra szükség van, és a mostani négy mellé egy ötödiket is ki fognak helyezni. “Ha nem teszünk semmit, a férfiak továbbra is az utcán fognak vizelni.”

(via The Guardian)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?