Ödön
2 °C
11 °C

Az autója alatt szakadt le a viadukt, karcolás nélkül úszta meg a tragédiát a volt kapus

2018.08.14. 20:23 Módosítva: 2018-08-14 20:29:58

A Cagliari nevű olasz labdarúgócsapat volt játékosa, Davide Capello a genovai viadukton volt, amikor az építmény egyelőre nem tisztázott okok miatt leszakadt:

Az úttal együtt 30 métert zuhant az autóm, aztán fennakadt valahogy. Csoda, hogy élek

 – nyilatkozta a 33 éves egykori kapus, aki éppen a hídnak azon a részén autózott keresztül a katasztrófa idején, ami leszakadt

Davide Capello
Davide Capello

Genovába tartottam, rajta voltam a hídon  – nyilatkozta a pályafutása során három másodosztályú meccsen védő Capello a SkyTG24-nek. 

Először a zajt hallottam, aztán minden összedőlt. Az autóm harminc méter esett, aztán beszorult a pillérek és a romok közé. Hihetetlen, hogy egy karcolás sincsen rajtam. Csak annyi, hogy a kezembe adtak egy injekciót

– számolt be megmenekülése további részleteiről a kapus, aki 2013-as visszavonulását követően Savonában dolgozott tűzoltóként. „Gyakran mentem keresztül a hídon, ami az egyik legforgalmasabb az országban. Láttam, hogy az út darabjaira esik szét előttem, sokkoló volt. Nem tudom, hogyan úsztam meg, hogy az autómat összezúzza a törmelék" – nyilatkozta Capello, aki nem az egyedüli labdarúgó, akinek szerencséje volt a balesetnél. A Genoa olasz válogatott játékosa, Domenico Criscito ugyanis családjával együtt alig 10 perccel a katasztrófa előtt kelt át a hídon.

Egy olasz családapa a helyi lapnak azt mondta: hangos dübörgést hallottak, majd látták, hogy leomlik előttük a híd:

Egy autó jött mögöttünk, és attól féltem, hogy nem tudunk hátratolatni. Szerencsére mögöttünk a többiek is rückvercbe váltottak, így néhány száz méterre vissza tudtunk menni.

Aztán kiugrottak az autóból, és futva menekültek biztonságos helyre. 

A genovai kórháznál egy helyi lakos rémült tekintettel azt mondta a La Repubblicának: látta, ahogy az első kamion a mélybe zuhan a hídról.     

Matteo Pucciarelli, a  La Repubblica újságírója a helyszínről azt jelentette, hogy apokaliptikus képet lát maga előtt. Mintha egy bomba csapott volna be a környékre.

A sínek mellett több, fehér lepellel leborított holttest fekszik, amiket az összeroncsolódott autókból húztak ki.  

Hatalmas szerencséje volt annak a teherautó-sofőrnek, aki előtt pár méterre szakadt le a híd. A sofőr reggel kiszállította az árut, és a viharos időben éppen visszafelé tartott a hídon a kamionterminálhoz, amikor előbb a 40 méter magas híd egyik tartópillére omlott le előtte, majd leszakadt az autópálya. 

Mindössze néhány másodpercen múlt, hogy ő is a mélybe zuhanjon. „Már jobban van, de sokkhatás alatt áll" - mondta róla a Basko élelmiszerlánc ügyvezetője, akinek a kamionos dolgozott.

Az A10-es autópályához tartozó Morandi híd kedden dél előtt omlott össze Genovában. A hatóságok eddig 35 halálos áldozatról számoltak be, de ez a szám még jelentősen növekedhet, mert attól tartanak, hogy többen a romok alatt rekedtek járműveikben. A tragikus események bekövetkeztében a hatvanas években épült híd komoly szerkezeti problémáinak, a hatalmas esőzésnek és talán egy villámnak is szerepe lehetett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?