Ödön
2 °C
11 °C

Sokkhatás alatt van a leomlott genovai híd előtt pár méterre megálló kamionos

2018-08-14T143219Z 1177376579 RC12B3412850 RTRMADP 3 ITALY-MOTOR
2018.08.14. 17:30 Módosítva: 2018-08-14 18:55:10

"Oh mio Dio! Ó, Istenem, ó, Istenem!"  - csak ezt tudta kiabálni annak a videónak a készítője, aki a közelből a telefonjával vette fel a genovai Morandi-híd, vagy más néven a Polcevera-viadukt összeomlását. Feltehetően ugyanígy az istenhez fohászkodott az a kamionos is, aki előtt pár méterre szakadt le a híd. Neki szerencséje volt, megúszta a katasztrófát. 

A kamionos reggel kiszállította az árut, és a viharos időben éppen visszafelé tartott a hídon a kamionterminálhoz, amikor előbb a 40 méter magas híd egyik tartópillére omlott le előtte, majd leszakadt az autópálya. Mindössze néhány másodpercen múlt, hogy ő is a mélybe zuhanjon.

"Már jobban van, de sokkhatás alatt áll" - mondta róla a Basko élelmiszerlánc ügyvezetője, akinek a kamionos dolgozott.

Ezt az utat naponta többször megteszik a sofőrök. A kamionos szerencséje az volt, hogy ezen az autópályaszakaszon elég nagy a forgalom, így csak nagyon lassan lehetett haladni. 

A szerencsétlenség után a kamionost kórházba szállították kivizsgálásra, majd a hatóságoknak is elmondta, amit látott. Az úton hagyott kamiont azóta elszállították a hídról.  

A katasztrófában legalább 35-en haltak meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?