Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Tízezer euróért kaptak a keleti megrendelők román feleséget

DROTI20110904023
2018.08.15. 14:02
Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda - közölte szerdán a román rendőrség.

Három személy előzetes letartóztatását rendelte el a bukaresti törvényszék, miután a rendőrség szervezett bűnözés elleni egysége hétfőn 15 házkutatást tartott bukaresti és dél-romániai címeken – írja az MTI.

A rendőrök egy olyan bűnbanda után kutattak, amely pénz ellenében szegény sorban élő tanulatlan román nőket házasított össze keleti bevándorlókkal. A fiktív házasságok révén a bevándorlók jogot szereztek az EU-n belüli tartózkodáshoz.

Árképzés

A bűnözői csoportot egy Romániában húsz éve letelepedett pakisztáni állampolgár vezette. A házasságokat Ciprus, Románia és Németország területén kötötték. A szolgáltatásért az ügyfelek tízezer euró körüli összeget fizettek, melyből ezer euró jutott a megházasított nőknek. A ciprusi és a német hatóságokkal való együttműködés révén a román rendőrségnek húsz, ekképpen férjhez adott nőt sikerült azonosítania.

Hamisítottak is

A bűnbanda tagjai emellett házassági anyakönyvi kivonatokat, ideiglenes tartózkodási engedélyeket és egyéb iratokat hamisítottak, amelyekkel a keleti bevándorlók látszólagos törvényes tartózkodását igazolták Románia és az EU más tagállamai területén.

A román rendőrség közölte: folytatja a vizsgálatot a bűnügyben.

Borítókép: MTI Fotó: Rosta Tibor