Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

2010 óta gyűlő leveleket kézbesíthetnek Ciszjordániában

2018.08.16. 18:01

Akár nyolc éve raktárban porosodó internetes rendelések, levelek és más postán feladott küldemények Ciszjordániába történő továbbítását engedélyezte Izrael, így a palesztin postai szolgálatnak több tíz tonnányi küldeményt kell rendszerezni és kézbesíteni. A munka még legalább két hétig fog tartani - mondta az AFP hírügynökségnek egy postai tiszviselő.

Izrael ellenőrzi Ciszjordániát, így a postai szolgálatot is, és a külföldről feladott, palesztin területekre címezett leveleknek először az izraeli postaszolgálaton kell átmenniük. Allam Mússza palesztin tájékoztatási miniszter azonban kedden megvádolta meg a zsidó államot, hogy nem tesz eleget egy 2016-os megállapodásnak, amelynek értelmében már engedélyezni kellett volna, hogy a külföldön feladott küldemények közvetlenül a palesztin postához kerüljenek.

Az izraeli hadseregnek a palesztin civil lakosság ügyeivel foglalkozó szervezete, a Cogat  nem közölte, miért tartották vissza 8 évig a szóban forgó küldeményeket, de hírforrások azt sugallták, hogy biztonsági és adminisztrációs okokból. A szervezet szerint a küldemények továbbításának engedélyezésével a jó szándékukat szeretnék kifejezni, de a kérdés megoldásáról viszont még folynak a tárgyalások. 

(MTI)