Erzsébet
1 °C
4 °C

2010 óta gyűlő leveleket kézbesíthetnek Ciszjordániában

2018.08.16. 18:01

Akár nyolc éve raktárban porosodó internetes rendelések, levelek és más postán feladott küldemények Ciszjordániába történő továbbítását engedélyezte Izrael, így a palesztin postai szolgálatnak több tíz tonnányi küldeményt kell rendszerezni és kézbesíteni. A munka még legalább két hétig fog tartani - mondta az AFP hírügynökségnek egy postai tiszviselő.

Izrael ellenőrzi Ciszjordániát, így a postai szolgálatot is, és a külföldről feladott, palesztin területekre címezett leveleknek először az izraeli postaszolgálaton kell átmenniük. Allam Mússza palesztin tájékoztatási miniszter azonban kedden megvádolta meg a zsidó államot, hogy nem tesz eleget egy 2016-os megállapodásnak, amelynek értelmében már engedélyezni kellett volna, hogy a külföldön feladott küldemények közvetlenül a palesztin postához kerüljenek.

Az izraeli hadseregnek a palesztin civil lakosság ügyeivel foglalkozó szervezete, a Cogat  nem közölte, miért tartották vissza 8 évig a szóban forgó küldeményeket, de hírforrások azt sugallták, hogy biztonsági és adminisztrációs okokból. A szervezet szerint a küldemények továbbításának engedélyezésével a jó szándékukat szeretnék kifejezni, de a kérdés megoldásáról viszont még folynak a tárgyalások. 

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?