Erzsébet
1 °C
4 °C

Letartóztatták a férfit, aki miatt 9 repülő hajtott végre kényszerleszállást

2018.08.17. 18:30

Péntekre virradóra letartóztatta a chilei rendőrség azt a férfit, akinek a bombafenyegetései miatt kilenc kereskedelmi repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Chilében, Peruban és Argentínában.

A huszonkilenc éves gyanúsítottat Antofagasta városában fogták el az éjszaka folyamán, írja az MTI. Diego Rojas rendőrségi szóvivő pénteken a helyi rádióban azt mondta, hogy a hatóságoknak sikerült bemérni a különböző járatokat bombákkal fenyegető telefonhívásokat.

A gépeket a kényszerleszállás után átvizsgálták, de egyik fedélzetén se találtak robbanóanyagot, és senkinek nem esett baja.

A férfit, akinek a nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, a santiagoi bíróság péntek délutánra idézte be tárgyalásra, az ellene felhozott vád pedig az, hogy a bombafenyegetésekkel veszélyeztette a nemzetbiztonságot.

A fenyegetések következtében utasok százai voltak kénytelenek a csomagjaikkal várakozni a repülőtereken. A fenyegető telefonhívásokat a legnagyobb dél-amerikai légitársaság, a chilei LATAM irodáiba futottak be, de a Sky Airlines chilei fapados cég gépeit is érintették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?