Erzsébet
1 °C
4 °C

A Reddit népe segített elkapni egy cserbenhagyásos gázolót

2018.08.18. 10:24 Módosítva: 2018-08-18 12:47:08

A washingtoni állami rendőrségnek sikerült letartóztatnia egy embert, aki autójával elütött majd cserben hagyott egy biciklistát. Az ügy érdekessége, hogy a közösségi média segített a megoldásban – írja a BBC. 

A rendőrség még csütörtökön, közvetlenül a halálos kimenetelű cserbenhagyásos gázolás után kért segítséget a Twitteren az autóból a baleset helyszínén maradt alkatrészt kiposztolva. Arra voltak kíváncsiak, milyen márkájú járműből származhat a letört darab. 

102976648 washington
Fotó: Twitter

A fotó végül a "WhatIsThisThing" nevű subreddit fórumon landolt, aminek éppen az a célja, hogy a felhasználók kitalálják, mi lehet az oda posztolt képeken. Általában növényeket, állatokat, obskúrus tárgyakat azonosítanak itt a redditezők. 

Egy u/JeffNuts nevű felhasználó a fórumon felismerte az autóból letört darabot: "ez egy Chevy Silverado első lámpa foglalata", írta. Jeffről kiderült, hogy azért ilyen profi alkatrészfelismerésben, mert korábban Maryland államban dolgozott a járműfelügyeletnél, ahol a kocsik lámpáit is átnézték. 

Az autó típusának sikeres azonosítása után a washingtoni rendőrség egy névtelen bejelentést is kapott, ami megerősítette Jeff tippjét. A rendőrök nem sokkal később megtalálták a kitört jobb első lámpájú Chevrolet pickupot, amelynek tulajdonosát letartóztatták. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?