Beáta, Izolda, Lea
0 °C
17 °C

A Reddit népe segített elkapni egy cserbenhagyásos gázolót

2018.08.18. 10:24 Módosítva: 2018.08.18. 12:47

A washingtoni állami rendőrségnek sikerült letartóztatnia egy embert, aki autójával elütött majd cserben hagyott egy biciklistát. Az ügy érdekessége, hogy a közösségi média segített a megoldásban – írja a BBC. 

A rendőrség még csütörtökön, közvetlenül a halálos kimenetelű cserbenhagyásos gázolás után kért segítséget a Twitteren az autóból a baleset helyszínén maradt alkatrészt kiposztolva. Arra voltak kíváncsiak, milyen márkájú járműből származhat a letört darab. 

102976648 washington
Fotó: Twitter

A fotó végül a "WhatIsThisThing" nevű subreddit fórumon landolt, aminek éppen az a célja, hogy a felhasználók kitalálják, mi lehet az oda posztolt képeken. Általában növényeket, állatokat, obskúrus tárgyakat azonosítanak itt a redditezők. 

Egy u/JeffNuts nevű felhasználó a fórumon felismerte az autóból letört darabot: "ez egy Chevy Silverado első lámpa foglalata", írta. Jeffről kiderült, hogy azért ilyen profi alkatrészfelismerésben, mert korábban Maryland államban dolgozott a járműfelügyeletnél, ahol a kocsik lámpáit is átnézték. 

Az autó típusának sikeres azonosítása után a washingtoni rendőrség egy névtelen bejelentést is kapott, ami megerősítette Jeff tippjét. A rendőrök nem sokkal később megtalálták a kitört jobb első lámpájú Chevrolet pickupot, amelynek tulajdonosát letartóztatták. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!