Ödön
1 °C
11 °C

Ha nincs kézfogás, nincs állampolgárság

2018.08.18. 13:51

Elutasította egy muszlim házaspár állampolgársági kérelmét Lausanne városa, mert nem voltak hajlandóak kezet fogni az ellenkező nem képviselőivel – írja a Guardian. 

Gregoire Junod polgármester tájékoztatása szerint a pár azért nem lehet svájci állampolgár, mert nem tartják tiszteletben a nemek közötti egyenlőséget. A pénteki határozatban azt is leszögezte a városi tanács, hogy a férfi és a nő nem adta jelét annak, hogy integrálódott volna. A kézfogáson kívül állítólag az is közrejátszott az elutasításban, hogy a pár tagjainak látványosan nehézséget okozott, ha ellenkező nemű ember tett fel nekik kérdést. 

A párnak 30 napja van fellebbezni. Az eset nagyon hasonló ahhoz a franciaországi történethez, amikor egy algériai asszonytól tagadták meg a korábban elnyert állampolgárságot azért, mert nem volt hajlandó kezet fogni a papírt átnyújtó férfi hivatalnokkal vallási okokból. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?