Ödön
2 °C
11 °C

Szülni vitte a feleségét, ekkor tartóztatta le az amerikai idegenrendészet

2018.08.18. 22:34 Módosítva: 2018-08-18 23:40:46

Egy Egyesült Államokban élő pár éppen az ötödik gyermekét várta. A nő szerdára kapott időpontot császármetszésre, ezért két nagyobb gyermekükkel együtt elindultak a kórházba  San Bernardinóban. 

A férj, a 36 éves Joel Arrona-Lara megállt egy benzinkútnál, ahol egyszer csak az amerikai bevándorlási hivatal  (ICE)  emberei vették körbe a kocsit. Bekopogtattak az ablakon és az irataikat kérték, írja a Daily Mail

A gyermekét váró anyánál,  Maria Del Carmen Venegasnál ott voltak a papírok, a férfi azonban azt mondta a rendőröknek, hogy a nagy sietségben otthon hagyta az igazolványát. Felajánlották, hogy a rendőrök kíséretében visszaautóznak a házukig, és ott megmutatják a papírokat, de a rendőrök ebbe nem mentek bele, és a helyszínen őrizetbe vették a férfit, aki korábban semmilyen összeütközésbe nem került a törvénnyel. 

A benzinkúti üzletből sírva telefonáló nőről felvételt is készített egy biztonsági kamera. A várandós nő ezután kénytelen volt maga a volánhoz ülni, és feldúlt állapotban elautózni a klinikáig. Ezt az őt váró orvosok is megtapasztalhatták: mivel vérnyomása magas volt, a kórházban előbbre hozták a császármetszést. Szerencsére egészséges gyermeknek adott életet.

A nő a CBS televíziónak azt mondta: a bevándorlásiaktól mindössze egy papírt kapott, amin egy telefonszám szerepelt, amin érdeklődhet férje sorsáról. A nő azt tervezi, hogy bepereli a hivatalt az eljárás miatt.

Az amerikai bevándorlási hivatal az esetről azt közölte: az apa mexikói állampolgár, aki illegálisan tartózkodik az országban, ezért vették őrizetbe. A hivatal szerint nem tehetnek semmilyen kivételt azok esetében, akik megsértik a bevándorlási törvényt. 

A Donald Trump amerikai elnök által megszigorított bevándorlási törvény ellen a nyáron 250 ezren tüntettek. Júniusban több olyan  felvétel  jelent meg, amelyek szerint a határon elfogott illegális bevándorlóktól elválasztották gyermekeiket, akiket külön intézetben helyeztek el. Az intézkedéseknek egy illegális határátlépés miatt letartóztatott magyar pár is áldozatául esett, akik május vége óta nem láthatták 2 éves kisfiukat.

Az embertelen hatósági gyakorlat ellen  a nyilvánosságot inkább kerülő first lady is  felszólalt A nemzetközivé vált botrány hatására Trump visszavonta ezt a rendelkezést, és az amerikai hatóságok felgyorsították az amerikai határon szétszakított családok egyesítését

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?