Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Egy rekesz sörrel beszélte le a sofőr a férfit, aki le akart ugrani a hídról

2018.08.19. 14:53

Jason Gaebel és Kwame Anderson áruszállítóként dolgoznak Amerikában, legutóbb sört szállítottak egy sportkocsmába. Visszafelé jövet azonban arra lettek figyelmesek, hogy a felüljáró oldalán kívülről egy férfi kapaszkodik, aki öngyilkosságra készül.

Miközben egyikük videózott, másikuk próbált szót érteni a férfivel, aki jelezte, hogy véget kíván vetni az életének. A videót abban a pillanatban kikapcsolták, és azonnal tárcsázták a segélyhívót. A Washington Post szerint a diszpécser arra kérte a két áruszállítót, hogy a rendőrök kiérkezéséig tartsák magukat távol a férfitől, de Anderson ezt nem bírta megvárni attól félve, hogy addig a férfi megöli magát.

Mint Anderson elmondta, először A belső ember c. film jutott eszébe, amiben a Denzel Washington egy túsztárgyalót alakít, ezért elkezdett beszélgetni a férfivel. Annyira belejött, hogy a rendőrök érkezése után is még beszélgetett a híd szélén kapaszkodó férfivel, akiről kiderült, hogy Chicago necces részén nőtt fel, és gyerekei is vannak. Anderson egészen addig próbálkozott mindenfélével megfogni a férfi figyelmét, míg végül bedobta az tökéletes kérdést:

Nem akarsz inni velem egyet?

- kérdezte a férfitől, aki végül egy talánnal válaszolt. Miközben a rendőrök elterelték az öngyilkosjelölt figyelmét, Anderson a kocsihoz rohant, kivett egy rekesz sört (Amerikában ez egy 12-es csomagolású Coors Light), odasétált a híd széléhez, kinyitott egyet, és azt mondta neki, hogy ha visszamászik a hídról, övé az egész rekesz. A férfi aztán fogta magát, visszamászott, és a mentők elvitték a kórházba.

A sör nagyon-nagyon régóta összehozza az embereket. Ma annyira összehozta őket, hogy életet mentett

- nyilatkozta a rendőrszóvivő később a sajtónak.

A rekeszt végül Anderson nem tudta odaadni a férfinak, de mivel humoristaként is dolgozik, meghívta az egyik előadására, ahol megígérte, hogy állja a sör árát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?