Előkerült az utolsó három eltűnt ember holtteste Genovában

2018.08.19. 12:54

Vasárnapra virradóra a három utolsó, eltűntként nyilvántartott ember holttestét is kiemelték a kedden összeomlott a Morandi-híd romjai alól Genovában, írja az MTI az olasz tűzoltóság vasárnapi közlése nyomán.

A háromtagú család, egy házaspár és kilencéves kislányuk, megtalálásával a genovai hídkatasztrófa halálos áldozatanak száma 43-ra emelkedett. Szombaton az Index is megírta, hogy egy kislány és szülei holttestét találták meg egy teljesen összezúzott autóban. A legfrissebb információk alapján ők voltak az utolsó áldozatok, akik eltűnését korábban jelentették a hatóságoknak.

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló autópályahíd mintegy nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is.

A szombat nemzeti gyásznap volt Olaszországban, ekkor búcsúztattak több áldozatot is Genova legnagyobb terén, ám voltak olyan hozzátartozók is, akik elutasították az állami temetést, ők családi körben szeretnének elbúcsúzni szeretteiktől, mert a hatóságokat okolják a tragédiáért. A genovai hidat üzemeltető cég, szintén szombaton, félmilliárd eurót ajánlott fel az áldozatok családjainak.

A romok átvizsgálását egyelőre nem hagyják abba, hiszen a romok alatt több olyan áldozat is lehet, akik eltűnését nem jelentették. A halottak között franciák, albánok, románok, chileiek, kolumbiaiak és peruiak is vannak. Az egyik túlélő korábban csak annyit mondott a tragédia perceiről: "Belenéztem a halál arcába."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport