Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Leszállított egy autista kislányt a Ryanair Portugáliában

2018.08.19. 10:01

Órákra magára maradt a farói reptéren egy 13 éves autista kislány, miután leszállították a Ryanair járatáról, írja a Metro. A kislány hiába utazott a nagynénjeivel, nagybátyjaival és a keresztanyjával, a légitársaság úgy ítélte meg, hogy felügyelet nélkül van a gépen, ezért leszállították.

Eredetileg a kislány édesanyjával és testvérével mentek volna megünnepelni az anyuka 60. születésnapját Portugáliába, de az utazás előtt nem sokkal agyvérzést kapott. Végül a 13 éves lányt egyedül engedte el az útra egy írásos engedéllyel, és a szülők útlevelének fénymásolatával.

A kislány a családtagokkal már fel is szállt az Angliába tartó repülőre, amikor 10 perccel indulás előtt jelezték neki, hogy el kell hagynia a gépet. A rokonok hiába mutattak meg minden papírt, és jelezték, hogy ők felügyelnek a kislányra, végül biztonsági őrrel tessékelték le a gépről úgy, hogy egy felnőttnek kötelező volt vele tartania, végül a hisztérikus rohamot kapó kislánnyal a 70 éves keresztanyja maradt a reptéren.

Édesanyja hiába kereste a Ryanairt, két órán keresztül el sem tudta érni a légitársaságot. Végül a következő géppel haza tudtak utazni.

A légitársaság azzal védekezett, hogy 16 éven aluliak nem utazhatnak hivatalos kíséret nélkül, és ragaszkodnak ahhoz a verzióhoz, hogy nem volt felnőtt a gyerekkel, ezért szállították le, de végül felrakták őket a következő gépre.

A Ryanairre elég nehéz idők járnak mostanság, nemrég attól volt hangos a sajtó, hogy több alkalommal is a poggyászaik nélkül szállította az utasokat, illetve több országban is sztrájkolnak a pilótáik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?