Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Leszállított egy autista kislányt a Ryanair Portugáliában

2018.08.19. 10:01

Órákra magára maradt a farói reptéren egy 13 éves autista kislány, miután leszállították a Ryanair járatáról, írja a Metro. A kislány hiába utazott a nagynénjeivel, nagybátyjaival és a keresztanyjával, a légitársaság úgy ítélte meg, hogy felügyelet nélkül van a gépen, ezért leszállították.

Eredetileg a kislány édesanyjával és testvérével mentek volna megünnepelni az anyuka 60. születésnapját Portugáliába, de az utazás előtt nem sokkal agyvérzést kapott. Végül a 13 éves lányt egyedül engedte el az útra egy írásos engedéllyel, és a szülők útlevelének fénymásolatával.

A kislány a családtagokkal már fel is szállt az Angliába tartó repülőre, amikor 10 perccel indulás előtt jelezték neki, hogy el kell hagynia a gépet. A rokonok hiába mutattak meg minden papírt, és jelezték, hogy ők felügyelnek a kislányra, végül biztonsági őrrel tessékelték le a gépről úgy, hogy egy felnőttnek kötelező volt vele tartania, végül a hisztérikus rohamot kapó kislánnyal a 70 éves keresztanyja maradt a reptéren.

Édesanyja hiába kereste a Ryanairt, két órán keresztül el sem tudta érni a légitársaságot. Végül a következő géppel haza tudtak utazni.

A légitársaság azzal védekezett, hogy 16 éven aluliak nem utazhatnak hivatalos kíséret nélkül, és ragaszkodnak ahhoz a verzióhoz, hogy nem volt felnőtt a gyerekkel, ezért szállították le, de végül felrakták őket a következő gépre.

A Ryanairre elég nehéz idők járnak mostanság, nemrég attól volt hangos a sajtó, hogy több alkalommal is a poggyászaik nélkül szállította az utasokat, illetve több országban is sztrájkolnak a pilótáik.