Erzsébet
1 °C
4 °C

Tíz órát töltött a vízben a luxushajóról a tengerbe esett nő, mire megtalálták

2018.08.19. 18:33

A Norwegian Star luxushajója a horvát Póla (Pula) város mellől indult útjára Velence irányába. Kilencvenhat kilométerre jártak a kikötőtől, amikor egy nő a hajó tatjáról az Adriai-tengerbe esett szombaton éjjel, írja a BBC.

Norwegian-Cruise-Line-Star 0

Miután észrevették a 46 éves nő eltűnését, rögtön a felkutatására indultak, a horvát parti őrség hajót és repülőt is bevetett. 

A nő Tíz teljes órát töltött éjszaka a hideg tengervízben, mire megtalálták.

Fotó is készült arról a pillanatról, ahogy már nappali fényben, hajnali fél 7 környékén a parti őrség a saját hajójára húzza fel a nőt, körülbelül 1300 méterre attól a ponttól, ahol a vízbe esett. A parti őrség kapitánya azt mondta:

A brit hölgy kimerült volt, amikor kihúztuk őt a vízből. Rendkívül örülünk annak, hogy megmentettük egy ember életét.

A mentőautó mellett állva a parton a nő röviden nyilatkozott is egy helyi TV-nek, amiben köszönetet mondott segítőinek, amiért megmentették.

Nagyon szerencsés vagyok, hogy élek

- mondta, de a riporter tovább nem kérdezhette, mert a mentők a kocsiba tették a nőt, akik egy közeli kórházba vitték őt.

A horvát rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a nő beleesett vagy beleugrott-e a vízbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?