Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Óva intik a kolumbiaiakat a túl sok szextől ebben a dögmelegben

2018.08.19. 10:39

A kolumbiai Santa Marta város egészségügyi titkára arra kéri a helyieket, hogy ne szexeljenek annyit, mert jön a hőhullám, írja a Colombia Reports.

Julio Salas egy helyi rádióban beszélt arról, hogy közeleg a Karib-térségből egy komoly hőhullám, és az ezzel járó kiszáradás ellen úgy a legjobb küzdeni, ha az emberek nem szexelnek annyit, legalábbis nappal.

Kerüljék el a szexet, amikor magas a hőmérséklet, különösen délben, mert ilyenkor a szex komoly fizikai megpróbáltatással jár, és felgyorsítja a szívritmust.

- mondta Salas, aki kitért arra, hogy igazából napnyugtáig érdemes bármilyen fizikai aktivitást kerülni. Kivéve, ha az embernek van otthon légkondicionálója.

A Karib-térséghez egyik legközelebb fekvő kolumbiai városban átlagosan 30 fokot mérnek, de az utóbbi időszakban a hőmérő rendszeresen felment 40 fokig is. A környező kórházakat a nagy meleg miatt ellepték az emberek hőgutára panaszkodva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?