Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Egy nap, négy terrortámadás Csecsenföldön

2018.08.20. 16:09
Fegyveres támadások sorozatát hajtották végre Csecsenföldön rendőrök ellen, a támadásokban a rendfenntartó erők egy tagja és négy elkövető életét vesztette - közölte hétfőn az orosz központi Nyomozó Bizottság (SZK).

Orosz hírügynökségi jelentések szerint legkevesebb négy támadás történt hétfőn Cecsenföldön. A vitatott státuszú, de formálisan Oroszországhoz tartozó területen 1994 óta háborúztak a függetlenségükért küzdő csecsen szeparatisták és a területi egységet és az orosz fennhatóságot fenntartó orosz hadsereg erői. 2009-ben az orosz erők ugyan kivonultak, de oroszbarát erőket segítettek hatalomba, jelenleg is ők felelnek az 1,4 milliós kaukázusi térség rendjéért.

Muzulmán támadók

Bár a tízezrek halálához vezető két csecsen háború éles ütközetei óta kevesebb hír érkezik a tartományból, de békéről korántsem lehet beszélni. Hétfőn például négy támadást hajtottak végre a muzulmán támadók az oroszbarát rendőrök ellen.

Hétfőn a csecsen fővárosban, Groznijban fegyveresek tüzet nyitottak a rendőrökre, egy támadó a tűzharcban életét vesztette. Ugyanitt ketten egy Mercedesszel áttörtek egy közúti ellenőrző poszton, és rendőröket próbáltak meg elgázolni. A gépkocsi két utasa - egyikük egy 15 éves fiú - nem élte túl az incidenst - írta az MTI.

Vidéken is

A fővároson kívüli települések közül, Saliban két férfi késsel rontott be a helyi rendőrőrsre, és ott két rendőrt megsebesítettek. A két támadót megölték. Meszker-Jurtban egy férfi öngyilkos robbantást kísérelt meg elkövetni az ottani rendfenntartó erők ellen. A támadás nem érte el célját, a terroristán kívül senki nem sérült meg.

Ramzan Kadirov csecsen vezető a Telegram üzenetküldő közösségi médiumban megjelentet üzenetében azt állította, hogy a szélsőségesek összes támadási kísérletét meghiúsították, és Csecsenföldön nyugalom van. Szavai szerint a merénylők a Kurban Bajram muszlim áldozati ünnepet szándékoztak megzavarni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport