Olivér
4 °C
8 °C

Genovai hídkatasztrófa: közzétették a biztonsági kamera felvételeit

2018.08.20. 22:37

Közzétették a leomlott genovai autópályahíd biztonsági kameráinak felvételeit, amin többek között az is látszik, hogy egy ember pár másodperccel a híd leszakadásra előtt még átsétál a híd alatti utcán, ahova pár pillanattal később a híd törmelékei estek – írja a Daily Mail.

A Morandi-hídon évente több mint 25 millió gépjármű haladt át - a harminc évvel ezelőtti forgalom négyszerese. A katasztrófa okait vizsgáló minisztériumi bizottság vezetője kijelentette, hogy a híd veszélyességére korábban semmi nem utalt. 

Ezzel ellentmond, hogy Espresso nevű olasz hírlap hétfői cikke szerint egy februárban végződő vizsgálat megállapította, hogy a híd feszítőkábeleinek erodálódása 20 százalékkal csökkentette a híd teherbírását, de a helyi vezetés nem tájékoztatta erről az embereket, és nem próbálta meg korlátozni a híd forgalmát. A hidat használó autósok szerint sem volt minden rendben a híddal: a sajtóban közölt beszámolóik szerint köztudott volt, hogy a híd "recseg és mozog", az autósok akárhányszor átkeltek a hídon, alig várták, hogy a végére érjenek.

Roberto Ferrazza a katasztrófa okait vizsgáló olasz minisztériumi bizottság elnöke a sajtóval a vizsgálat első eredményeiről hétfőn beszélt, erről itt írtunk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?