Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Három busznyi utast raboltak el Afganisztánban

2018.08.20. 08:53

Három busz utasait, 150 embert raboltak el a tálibok hétfő hajnalban Afganisztán északi részén, Kunduz tartomány Hán Abád körzetében - közölte Hajátullah Amíri kunduzi kormányzó. "A tálib felkelők erővel az ellenőrzésük alatt álló falvakba vitték a buszokat" - tudatta Amíri, hozzátéve, hogy a biztonsági erők már dolgoznak az elrabolt emberek biztonságos kiszabadításán. Ezt Száfiullah Mahzon, a kunduzi rendőrfőnök helyettese is megerősítette.

Mohammed Juszúf Ajúbi, a tartományi tanács elnöke arról beszélt, hogy a tálibok célpontjai szerinte a biztonsági erők vagy a kormányzat alkalmazottjai lehettek. Elmondta azt is, hogy nők és gyermekek is voltak a buszokon. Abdul-Rahmán Aktas, a szomszédos Tahár tartomány rendőrfőnöke azt közölte, hogy a buszon Badahsánból és Tahárból a fővárosba, Kabulba tartó emberek utaztak.

A tömeges emberrablás mindössze egy nappal az után történt, hogy Asraf Gáni afgán elnök, az áldozati ünnep, az íd al-adha alkalmából három hónapos tűzszünetet ajánlott a szélsőségeseknek, akik egyelőre nem reagáltak a javaslatra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?