Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Három busznyi utast raboltak el Afganisztánban

2018.08.20. 08:53

Három busz utasait, 150 embert raboltak el a tálibok hétfő hajnalban Afganisztán északi részén, Kunduz tartomány Hán Abád körzetében - közölte Hajátullah Amíri kunduzi kormányzó. "A tálib felkelők erővel az ellenőrzésük alatt álló falvakba vitték a buszokat" - tudatta Amíri, hozzátéve, hogy a biztonsági erők már dolgoznak az elrabolt emberek biztonságos kiszabadításán. Ezt Száfiullah Mahzon, a kunduzi rendőrfőnök helyettese is megerősítette.

Mohammed Juszúf Ajúbi, a tartományi tanács elnöke arról beszélt, hogy a tálibok célpontjai szerinte a biztonsági erők vagy a kormányzat alkalmazottjai lehettek. Elmondta azt is, hogy nők és gyermekek is voltak a buszokon. Abdul-Rahmán Aktas, a szomszédos Tahár tartomány rendőrfőnöke azt közölte, hogy a buszon Badahsánból és Tahárból a fővárosba, Kabulba tartó emberek utaztak.

A tömeges emberrablás mindössze egy nappal az után történt, hogy Asraf Gáni afgán elnök, az áldozati ünnep, az íd al-adha alkalmából három hónapos tűzszünetet ajánlott a szélsőségeseknek, akik egyelőre nem reagáltak a javaslatra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!