Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Megáradt folyóba fulladt 11 túrázó Dél-Olaszországban

2018.08.21. 11:05

Legalább 11 ember meghalt, miután megáradt egy folyó a dél-olaszországi Raganello-szurdokban. Az áldozatok túrázók voltak, akik belefulladtak a folyóba, legalább öt embert még keresnek,  közölte az MTI.

A calabriai polgári védelmi igazgatóság szerint 23 embert mentettek ki a megáradt folyóból, közülük tucatnyit kórházba szállítottak. A súlyos sérülteket helikopterrel szállították kórházba.

Legalább öt ember eltűnt, de a számuk ennél magasabb lehet, mert nem mindenki hivatalos túravezetővel, bejelentkezve túrázott a szurdokban.

A mentők egész keddre virradó éjszaka kutattak lámpákkal, hajnaltól helikopterek is részt vettek a kutatásban. A halottak és sérültek állampolgársága egyelőre nem ismert.

A calabriai Civita hegyközség közelében történt tragédiát az okozta, hogy a heves esőzések megduzzasztották a folyót a szakadékban. A Raganello helyenként, így a Pollino Nemzeti Parknál 1 kilométeres mély szűk szurdokon halad át a hegységen. A túrázókat készületlenül érte az áradás, és az embereket részben magával sodorta a folyó, de egyeseknek sikerült a sziklákon biztonságba húzódniuk.

A szurdok megtelt vízzel, és az embereket elsodorta az ár. Három kilométerrel lejjebb értek partot

- mondta Carlo Tansi, a calabriai polgári védelem vezetője, aki szerint a szurdok helyenként csak 4 méter széles, itt felgyorsult az ár sodrása, ami megnehezíti a mentést.

A 13 kilométer hosszú, több száz méter mély szurdok tiszta vizével és sziklaképződményeivel közkedvelt a turisták körében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?