Ágnes
-5 °C
2 °C

Megáradt folyóba fulladt 11 túrázó Dél-Olaszországban

2018.08.21. 11:05

Legalább 11 ember meghalt, miután megáradt egy folyó a dél-olaszországi Raganello-szurdokban. Az áldozatok túrázók voltak, akik belefulladtak a folyóba, legalább öt embert még keresnek,  közölte az MTI.

A calabriai polgári védelmi igazgatóság szerint 23 embert mentettek ki a megáradt folyóból, közülük tucatnyit kórházba szállítottak. A súlyos sérülteket helikopterrel szállították kórházba.

Legalább öt ember eltűnt, de a számuk ennél magasabb lehet, mert nem mindenki hivatalos túravezetővel, bejelentkezve túrázott a szurdokban.

A mentők egész keddre virradó éjszaka kutattak lámpákkal, hajnaltól helikopterek is részt vettek a kutatásban. A halottak és sérültek állampolgársága egyelőre nem ismert.

A calabriai Civita hegyközség közelében történt tragédiát az okozta, hogy a heves esőzések megduzzasztották a folyót a szakadékban. A Raganello helyenként, így a Pollino Nemzeti Parknál 1 kilométeres mély szűk szurdokon halad át a hegységen. A túrázókat készületlenül érte az áradás, és az embereket részben magával sodorta a folyó, de egyeseknek sikerült a sziklákon biztonságba húzódniuk.

A szurdok megtelt vízzel, és az embereket elsodorta az ár. Három kilométerrel lejjebb értek partot

- mondta Carlo Tansi, a calabriai polgári védelem vezetője, aki szerint a szurdok helyenként csak 4 méter széles, itt felgyorsult az ár sodrása, ami megnehezíti a mentést.

A 13 kilométer hosszú, több száz méter mély szurdok tiszta vizével és sziklaképződményeivel közkedvelt a turisták körében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!