Életfogytiglant kapott Ausztriában egy húgát meggyilkoló afgán

2018.08.22. 18:02

Életfogytiglani börtönt kapott az az afgán férfi, aki tavaly szeptemberben meggyilkolta a húgát, írja az MTI. A férfi azért ölte meg a testvérét, hogy visszaállítsa a család általa vallott becsületét. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

A bíró szavai szerint az elkövető indoka egy "különösen torz becsületérzésből fakadt, amely összeegyeztethetetlen a közép-európai társadalmak értékrendjével". A bíró emellett utalt az orvostani szakértők megalapozott szakvéleményére is, miszerint az afgán férfi a bűncselekmény elkövetésének idején már betöltötte a 21 életévét, ezért felnőttként kezelendő. A vádlott a tárgyalás során azt állította, fiatalabb ennél, mert 1999 január 1-jén született.

A gyilkos védője kiemelte, hogy 2013-ban analfabéta menekültként érkezett Bécsbe, nem tudott levetkőzni magáról bizonyos szokásokat, és a családjával együtt nem tudtak beilleszkedni Ausztriába. A meggyilkolt lányról kiderült, hogy új életet szeretett volna kezdeni, szembeszegülve az afgán szokásokkal. Ennek részeként egyre többször szegült szembe édesapjával olyan dolgokkal kapcsolatban, mint például kimenni az utcára kíséret nélkül, vagy nem viselni a fejkendőt. A lány többször is elszokott otthonról, menedékotthonokban húzta meg magát, és barátja is volt.

Testvére tavaly szeptemberben próbálta meggyőzni, hogy térjen vissza a családhoz, de a lány erről hallani sem akart, majd bátyja 28 késszúrással végzett vele.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport