Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Olaszország nem a fürdőszobátok!

2018.08.22. 20:15

"Olaszország nem a fürdőszobátok!" - kelt ki magából szerdán az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini a Twitteren, miután két turista beállt egy római szökőkút vízzuhanya alá.

Elég gyakran előfordul, hogy a vakációzó turisták nem tartják be a szabályokat, és például belegázolnak a szökőkutakba, ami már számos alkalommal feldühítette a rómaiakat, írta az MTI.

A két külföldi - angolul beszélő - férfi szombaton Róma központjában, a II. Viktor Emanuel-emlékműnél (Haza oltára) lévő szökőkút alá állt be fürdőnadrágban, ahogy arról az ANSA olasz hírügynökség hétfőn beszámolt.

Az eset tanúja volt két római közlekedési rendőr is, akik kijelentették: a két férfi "mélyen megsértette az olaszok nemzeti érzelmeit, és az elesettek emlékét, akik előtt az emlékmű tiszteleg". Az emlékműnél áll az Ismeretlen katona sírja is. A rendőrség közzétette a szökőkútban fürdőző fiatal férfiak képét.

Az incidensről egy videofelvétel is készült, amelyet feltettek a városszerte közismert "Roma fa schifo" blogra. A videón jól látható, hogyan ugranak be a szökőkútba a férfiak, pózolnak a kamerák előtt és az is, amint egyikük letolja az alsóját.

A Trevi-kút védelmében tavaly a város szigorú rendelkezést hozott: a szökőkútbeli fürdőzésre 500 eurós (162 ezer forintos) pénzbüntetést szabtak ki elrettentésül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?