Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Olaszország nem a fürdőszobátok!

2018.08.22. 20:15

"Olaszország nem a fürdőszobátok!" - kelt ki magából szerdán az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini a Twitteren, miután két turista beállt egy római szökőkút vízzuhanya alá.

Elég gyakran előfordul, hogy a vakációzó turisták nem tartják be a szabályokat, és például belegázolnak a szökőkutakba, ami már számos alkalommal feldühítette a rómaiakat, írta az MTI.

A két külföldi - angolul beszélő - férfi szombaton Róma központjában, a II. Viktor Emanuel-emlékműnél (Haza oltára) lévő szökőkút alá állt be fürdőnadrágban, ahogy arról az ANSA olasz hírügynökség hétfőn beszámolt.

Az eset tanúja volt két római közlekedési rendőr is, akik kijelentették: a két férfi "mélyen megsértette az olaszok nemzeti érzelmeit, és az elesettek emlékét, akik előtt az emlékmű tiszteleg". Az emlékműnél áll az Ismeretlen katona sírja is. A rendőrség közzétette a szökőkútban fürdőző fiatal férfiak képét.

Az incidensről egy videofelvétel is készült, amelyet feltettek a városszerte közismert "Roma fa schifo" blogra. A videón jól látható, hogyan ugranak be a szökőkútba a férfiak, pózolnak a kamerák előtt és az is, amint egyikük letolja az alsóját.

A Trevi-kút védelmében tavaly a város szigorú rendelkezést hozott: a szökőkútbeli fürdőzésre 500 eurós (162 ezer forintos) pénzbüntetést szabtak ki elrettentésül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!