Erzsébet
1 °C
4 °C

Államcsínykísérlet, amit a multik pénzeltek

2018.08.22. 11:04

Sikertelen államcsínykísérletnek nevezte az augusztus 10-i bukaresti tüntetést Liviu Dragnea, a román kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Szerinte a kormány erőszakos megdöntése volt a cél.

Az MTI idézi Dragnea kedd esti televíziós interjúját, amelyben bírálta Klaus Iohannis elnököt, aki a tüntetés idején elítélte a csendőrök erőszakos fellépését. A PSD elnöke szerint Iohannis erőszakra bujtogatta a tüntetőket.  Az ellenzéket felelőtlennek nevezete.

Jól szervezett félkatonai szerveződés volt (a tüntetés), meggyőződésem, hogy erről volt szó, sikertelen államcsínykísérlet, amely a kormány erőszakos megdöntésére irányult, hogy teljesüljön Iohannis óhaja

– mondta.

Dragnea szerint csak ezer román jött külföldről a diaszpóra tüntetéseként meghirdetett tiltakozó akcióra.

A PSD elnöke szerint a multinacionális cégek finanszírozzák a kormányellenes tüntetéseket, szabadnapot adnak dolgozóiknak a tüntetések napján, és részvételre biztatják alkalmazottaikat. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?