Natália
1 °C
7 °C

Fitneszlabdával ölte meg családját egy hongkongi aneszteziológus

2018.08.23. 21:20 Módosítva: 2018-08-23 22:00:13

Egy hongkongi aneszteziológus orvost azzal vádoltak meg, hogy megölte a feleségét és a 16 éves lányát, és a gyilkossághoz egy úgy nevezett fitneszlabdát használt – írta meg a BBC

A Khaw Kim-sun nevű vádlott megtöltötte mérgező szén-monoxiddal az eredetileg tornázásra vagy tartásjavító üléshez készített labdát, és betette annak a Mini Coopernek a csomagtartójába, amivel a felesége és a lánya utazott. A gáz szivárogni kezdett, és mindketten meghaltak.  

A rejtélyes eset még 2015-ben történt, de a rendőrségnek elég hosszú időbe telt rájönni, hogy mi történhetett. Először fel is mentették a férfit a kétrendbeli gyilkosság vádja alól, de gyanús volt, hogy a holttestekben a boncolás során szén-monoxidot mutattak ki, és a leeresztett fitneszlabda is furcsa volt számukra, ezért újra nyomozni kezdtek. 

Az ügyészség szerint az orvos azért akarta megölni a feleségét, mert volt egy új szeretője, a felesége pedig nem volt hajlandó elválni tőle. Azt viszont nem tartják valószínűnek, hogy a lányát is meg akarta volna ölni, mivel az eset előtt azt mondta neki, hogy nem mehet sehova, maradjon otthon házi feladatot írni. Még olyan szemtanút is talált az ügyészség, aki látta, ahogy a doktor megtölt két fitneszlabdát szén-monoxiddal a hongkongi egyetemen. Akkor azt mondta a kollégáinak, hogy nyulakat akar vele megölni, később a rendőröknek pedig azt hazudta, hogy patkányirtásra akarta használni a gázt az otthonában. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?