Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Kifosztották a boltokat Hawaiin a közelgő hurrikán miatt

K EPA20180823001
2018.08.23. 10:30

Bezárt iskolák, állami hivatalok és üzletek, kifosztott polcok, valamint bedeszkázott ablakok és kirakatok jelzik a Lane hurrikán közeledtét Hawaiin. David Ige kormányzó már korábban figyelmeztette a lakosságot, hogy csütörtöktől ne hagyják el otthonaikat, és készüljenek fel gondosan, vásároljanak két hétre elegendő vizet és élelmiszert az előttük álló napokra.

A közelgő katasztrófahelyzet miatt szerdán tömve voltak a bevásárlóközpontok parkolói, odabent pedig hosszú sorok kígyóztak, az emberek ugyanis nagy mennyiségben vittek haza ásványvizet, vécépapírt, elemeket, állateledeleket és tartós élelmiszereket, írja a CNN. Az üzletek polcai a roham után kifosztva és üresen tátongtak, ahogy az több felvételen is látszik.

A Hawaii partjai felé közeledő Lane hurrikán csütörtök és szombat között csaphat le a szigetcsoportra. A hurrikán kedden négyesről ötös erősségűre növekedett, majd újra négyes erősségűre mérséklődött, a legfrissebb adatok szerint pedig 230 kilométer/órás sebességgel száguld a szigetcsoport felé. A hurrikán erejű széllel és heves esőzésekkel érkező hurrikán áradásokkal és földcsuszamlásokkal sújthatja a térséget, írja a New York Times.

"A legrosszabbra készülünk és a legjobbakban reménykedünk" – idézi Hawaii katasztrófa-elhárítási hivatalának vezetőjét, Tom Travist az MTI. Közben David Ige kormányzó bejelentette, szerdán este arra kérte Donald Trumpot, hogy nyilvánítsa katasztrófa sújtotta területté az államot, így az jelentős anyagi támogatásra számíthat a hurrikán miatt.

(Borítókép:  Munkások bedeszkázzák egy szálloda ablakait a Hawaii szigetén lévő Kailua-Konában 2018. augusztus 22-én a Lane hurrikán érkezése előtt. - fotó: Bruce Omori  / EPA /  MTI )

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport