Erzsébet
1 °C
4 °C

50 milliárd forintnyi heroin előállítására elég alapanyagot foglaltak le Nagylaknál

2018.08.24. 16:07

Egy tonna heroin előállítására alkalmas ecetsav-anhidridet és mintegy 20 kilogramm kokaint találtak egy szállítmányban két nappal ezelőtt a határrendőrök a román-magyar határon, Nagylaknál – írja az MTI.

A román szervezett bűnözés elleni ügyészség nemrég kinevezett főügyésze egy sajtótájékoztatón elmondta, a nem román rendszámú teherautót egy külföldi állampolgár vezette, akit az őrizetbe vétele után harminc napos előzetes letartóztatásba helyezett a román bíróság.

A főügyész a vizsgálatra való tekintettel csak annyit mondott el, hogy Románián keresztül tervezték átszállítani az ecetsav-anhidridet és a kokaint. A hatóságok öt tonna ecetsav-anhidridet találtak, amiből a főügyész szerint mintegy egy tonna heroint lehet előállítani, ami 

kb. 40-50 milliárd forintnyi anyag, ha az amerikai átlagárat vesszük alapul.

Ezt a szert egytonnás tárolóedényekben szállították, a kokaint műanyag zacskókba csomagolva próbálták átjuttatni a határon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?