Tisztázatlan haláleset miatt ürítenek ki egy egyiptomi szállodát

2018.08.24. 09:08 Módosítva: 2018.08.24. 12:31

Minden utasát evakuálja az egyiptomi Gurdakában található Steigenberger Aqua Magic szállodából a Thomas Cook utazási iroda, miután ott a napokban életét vesztette egy brit pár, és mások is betegségről számoltak be – írja a BBC.

A pár halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, de az utazási iroda elővigyázatosságból úgy döntött, hogy inkább mind a 301 velük kiutazott vendéget kiköltöztetik a hotelből. A 69 éves John Cooper és felesége, a 63 éves Susan Cooper halálának oka az egyiptomi hatóságok állítása szerint szívprobléma lehetett, de a lányuk állítása szerint a szülei egészségesek voltak, így továbbra sem tiszta, hogy miért halhattak meg.

Apám sose volt kórházban, mégis előttem halt meg a szobájában. Anyámmal együtt mentem be a kórházba, ahol aztán életét vesztette. Nem tudjuk, mi történhetett, a vizsgálatokra várunk.

– mondta a nő, aki három gyerekével maga is ott volt a szállodában. 

Nincs egyébként kizárva, hogy az étel okozhatta a tömeges megbetegedéseket a szállodában, egy vendég ugyanis arról számolt be, hogy semmi nem volt rendesen megfőzve. A hotel képviselői ugyanakkor már a tömeges megbetegedések tényét is tagadják, pedig a brit médiának nyilatkozó emberek egybehangzóan állítják, hogy sokan voltak betegek.

A vendégeket péntektől máshol szállásolják majd el, de ha valaki így már nem szeretne kint maradni, annak megszervezik a hazaútját is. Aki a következő hetekben utazott volna ki, annak szintén más szállodákat ajánlanak majd fel, jelenleg pedig egyáltalán nem lehet ide foglalni a cég honlapján.

Közleményük szerint szorosan együttműködnek a helyi hatóságokkal és a szállodával is az ügy feltárásának érdekében, emellett pedig az is kiderült, hogy a Steigenberger Aqua Magicet éppen a múlt hónapban ellenőrizték, akkor pedig 96 százalékot kapott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport