Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Tisztázatlan haláleset miatt ürítenek ki egy egyiptomi szállodát

2018.08.24. 09:08 Módosítva: 2018-08-24 12:31:42

Minden utasát evakuálja az egyiptomi Gurdakában található Steigenberger Aqua Magic szállodából a Thomas Cook utazási iroda, miután ott a napokban életét vesztette egy brit pár, és mások is betegségről számoltak be – írja a BBC.

A pár halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, de az utazási iroda elővigyázatosságból úgy döntött, hogy inkább mind a 301 velük kiutazott vendéget kiköltöztetik a hotelből. A 69 éves John Cooper és felesége, a 63 éves Susan Cooper halálának oka az egyiptomi hatóságok állítása szerint szívprobléma lehetett, de a lányuk állítása szerint a szülei egészségesek voltak, így továbbra sem tiszta, hogy miért halhattak meg.

Apám sose volt kórházban, mégis előttem halt meg a szobájában. Anyámmal együtt mentem be a kórházba, ahol aztán életét vesztette. Nem tudjuk, mi történhetett, a vizsgálatokra várunk.

– mondta a nő, aki három gyerekével maga is ott volt a szállodában. 

Nincs egyébként kizárva, hogy az étel okozhatta a tömeges megbetegedéseket a szállodában, egy vendég ugyanis arról számolt be, hogy semmi nem volt rendesen megfőzve. A hotel képviselői ugyanakkor már a tömeges megbetegedések tényét is tagadják, pedig a brit médiának nyilatkozó emberek egybehangzóan állítják, hogy sokan voltak betegek.

A vendégeket péntektől máshol szállásolják majd el, de ha valaki így már nem szeretne kint maradni, annak megszervezik a hazaútját is. Aki a következő hetekben utazott volna ki, annak szintén más szállodákat ajánlanak majd fel, jelenleg pedig egyáltalán nem lehet ide foglalni a cég honlapján.

Közleményük szerint szorosan együttműködnek a helyi hatóságokkal és a szállodával is az ügy feltárásának érdekében, emellett pedig az is kiderült, hogy a Steigenberger Aqua Magicet éppen a múlt hónapban ellenőrizték, akkor pedig 96 százalékot kapott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?