Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Trump lemondta külügyminisztere észak-koreai útját

2018.08.24. 20:13

Donald Trump amerikai elnök arra kérte külügyminiszterét, Mike Pompeót, hogy ne utazzon el Észak-Koreába, mert nem érzi elegendőnek a haladást a Koreai-félsziget atommentesítésében, írja az ABC News. Ezért egyébként Kínát okolta.

A júniusban Trump és Kim Dzsongun észak-koreai vezető között tartott szingapúri találkozó óta Pompeo másodszor utazott volna Phenjanba. Pont az lett volna a célja, hogy számonkérje Észak-Koreán a Szingapúrban tett ígéreteket.

Pompeo augusztus elején beszélt arról, hogy az észak-koreai fegyverkezési program nincs összhangban a nukleáris leszerelésre vonatkozó, az ország vezetője által hangoztatott elkötelezettséggel.

Viszont Észak-Korea azt kérte számon, hogy az eddig tett engedményei ellenére, továbbra sem lazítottak a nemzetközi szankciókon, amikkel az amerikai külügy szerint fenn kell tartani a nyomásgyakorlást Phenjannal szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?