Aliz
6 °C
14 °C

Virágkarneválos felvonulóautót nézte Romániát fenyegető tanknak a volt kolozsvári polgármester

2018.08.24. 22:20 Módosítva: 2018-08-25 09:24:15

Debrecenben minden évben megrendezik a virágkarnevált. Ennek lényege, hogy valamilyen koncepció alapján járműveket virágokkal díszítenek fel. Kiderült, hogy a magyarellenes kirohanásairól hírhedté vált egykori kolozsvári polgármester, Gheorghe Funar kevésbé lelkes rajongója az eseménynek, és egy kicsit másképpen tekint rá.

Szerdán reggel egy hosszú Facebook-posztban magyarozott egyet a debreceni virágkarnevál egyik járművének nagyváradi bemutatója miatt. Az öt napja befejeződött debreceni esemény után néhány járművet az erdélyi városban is felvonultattak, az ominózus járművön a Szent Korona, a jogar és az országalma látható. Mindez pont úgy néz ki, mint egy tank. Legalábbis Funar képzeletében, a korona a lövegtorony, a jogar az ágyúcső, ezért nekiment a szervezőknek, írja a Főtér.ro.

A lap szerint Funar arról ír, hogy "a virágkocsik az 1940. augusztus 30-án aláírt, Észak-Erdély felszabadulását kimondó második bécsi döntés nyomán elkövetett atrocitásokra emlékeztették a románokat, és hogy ezzel megalázták a magyar „megszállás” alól 74 éve „felszabadult” románokat". Szerinte a város és a megye vezetői és az összes erdélyi megye RMDSZ-es illetékesei megtapsolták a "harckocsit".

Nekiment a határőröknek is, hogy miképpen engedhették át a határon a tankot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?