Ödön
1 °C
11 °C

Egy nap alatt 2600 embert tartóztattak le a brazil rendőrök

2018.08.25. 19:25

Egy nap alatt több mint 2600, súlyos bűntények elkövetésével gyanúsított bűnözőt tartóztattak le a Cronos fedőnevű razzia során Brazíliában - írja az MTI.

 A  Globu televízió szombaton számolt be a rajtaütés-sorozat részleteiről. Ezek szerint

  • az ország 26 szövetségi tagállama közül 17-ben voltak razziák,
  • ezekben 7800 ezer rendőr vett részt.
  • Összessen 2627 embert vettek őrizetbe, akik közül többet már évek óta hasztalanul köröztek.
  • a rendőrök 146 lőfegyvert és 383 kilogramm kábítószert foglaltak le.

A Brazil Közbiztonsági Fórum nevű nem kormányzati szervezet adatai szerint tavaly rekordot döntött a gyilkosságok száma az országban. A gyilkosságokban, fegyveres rablásokban, súlyos sérülések következtében és a kényszerintézkedések idején 63 880-an haltak meg, vagyis százezer lakosra jutott 31 haláleset, ami három százalékos növekedést jelent a tavalyelőtti évhez képest. 

Rio de Janeiróban tavalyelőtt nyári olimpiai játékokat tartottak, és azóta ott is fellángolt az erőszak a rivális kábítószer-kereskedő bűncsoportok leszámolásai miatt. Michel Temer brazil elnök februári rendeletében a hadseregre bízta Rio de Janeiro szövetségi tagállamban a szervezett bűnözés elleni harc parancsnokságát. Kedden legalább 13 ember halt meg a brazil rendőrség és hadsereg drogellenes razziáiban a nagyváros szegénynegyedeiben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?