Erzsébet
1 °C
4 °C

Leégett a nagyváradi püspöki palota

2018.08.26. 09:12

Leégett a Nagyvárad főterén álló görögkatolikus püspöki palota – írta a Transindex.ro. A lángok miatt szombaton helyi idő szerint este tízkor értesítették a tűzoltókat. 

A lángok a tetőszerkezet egészére, illetve az első emelet egy részére terjedtek ki, mintegy 1300 négyzetméteren pusztítottak. A palota egyik Pável utca felőli tornya le is omlott a tűz miatt. A Szent László térre kiérkezett száz tűzoltónak éjjel egy órára sikerült eloltania a lángokat.

A tetőszerkezetet teljesen megsemmisítette a tűz, de az egész épület is súlyosan megsínylette a tragédiát, amelynek oka egyelőre ismeretlen. A tűzben senki sem sérült meg: a belső felújítási munkák alatt lévő épületben csak egy pap élt családjával, ők időben kimenekültek.

Lehetett volna gyorsabban oltani?

Az Erély Online szerint a lángok oltását figyelemmel kísérő tömegből sokan kritizálták a tűzoltók közbelépésének a hatékonyságát, akik időközben a Sebes-Körösből is próbálnak vizet nyerni az oltáshoz, mivel a közelben csupán egy tűzcsap volt. Az ISU szóvivője a Digi24 televíziónak azt nyilatkozta: három hidrofor nem működött, ezt pótolták a Sebes-Körösből vett vízzel.

„Több görögkatolikus pap elégedetlenül nyilatkozott a tűzoltók közbelépésével kapcsolatban, azt kifogásolva többek között, hogy a tűz keletkezésekor nem hallgatták meg őket azzal kapcsolatban, hogy melyik részen juthatnának be az épületbe” – írta a portál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?