Aliz
6 °C
14 °C

Elkapták azt a férfit, aki megütött egy nőt, mert az nem viselte el az ő szexuális megjegyzéseit

2018.08.28. 16:48

Elkapták az a férfit, aki július végén megütött egy nőt Párizsban a nyílt utcán, mert az nem hagyta szó nélkül, hogy a férfi szexuális és lealacsonyító megjegyzéseket tett rá az utcán. A nő azt mondta a férfinak, hogy fogja be, majd ment tovább hazafele.

Ezután a férfi felkapott egy kávézó teraszán álló asztalról egy hamuzót, és a nő felé dobta, a nő megállt, és visszaszólt a férfinak, aki ezután utánasietett, és megütötte. A kávézóban ülők sokan felpattantak, és megállították a férfit, de az néhány mondat után viharosan távozott.

A rendőrség azonosította és hétfőn őrizetbe vette a férfit. Az áldozat, Marie Laguerre a Facebookon tette közzé a kávézó kameráján látható felvételeket, majd a kommentelők hatására annyival kiegészítette a posztját, hogy nem hibáztatja a vendégeket, hogy nem fogták le a férfit, vagy tettek ellene valamit, mert túl gyorsan történt az eset, és lassan értették meg a szituációt, ráadásul a férfi veszélyesnek látszott.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki, és felgyorsította a francia törvénykezést, és a nemzetgyűlés szinte azonnal elfogadta azt a törvényt, amely alapján szeptembertől büntethető lesz az, aki szexuális tartalmú és zaklató megjegyzéseket tesz másra.

Via

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?