Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Macron: Orbánéknak igazuk van, ha bennem látják a fő ellenségüket

2018.08.29. 15:19 Módosítva: 2018-08-29 15:49:25

"Ha bennem látják a fő ellenségüket, akkor igazuk van" - reagált Emmanuel Macron a magyar kormányfő és az olasz belügyminiszter keddi sajtótájékoztatójukon elhangzottakra. A francia elnök a Politico szerint azt is megjegyezte újságíróknak Dániában, hogy semmiféle gyűlöletbeszédnek nem fog teret engedni. 

A napnál is világosabb, hogy a nacionalisták és a haladók között erős ellentét van. Soha nem fogok egyetérteni olyanokkal, akik ontják magukból a gyűlöletet

- idézte az Euronews a francia vezetőt. 

Matteo Salvini tegnap arról beszélt, hogy Magyarország politikája más európai politikához mutat utat. "Másmilyenhez, mint amelyeket az európai elitek, a Sorosok pénzelnek és az épp aktuális Macronok képviselnek. Kontinentális szintű fordulat előtt állunk." Orbán pedig azt mondta, hogy Macron fel akarja robbantani az Európai Néppártot, és ő a migrációt támogató pártok vezetője ma Európában. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?