Ödön
2 °C
11 °C

Emberek százai rekedtek étel és ital nélkül egy líbiai menekülttáborban

2018.08.29. 21:35

Több száz ember rekedt élelmiszer és ivóvíz nélkül a líbiai főváros, Tripoli déli részén található Ain Zara táborban, miután az őrök elmenekültek a fegyveres csoportok közötti kiújult harcok elől – írja az MTI.

A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint több mint négyszáz ember van bezárva a táborba, köztük húsz öt év alatti gyerek. Egy másik forrás arról beszélt, hogy eredetileg 1500 menekült rekedt három különböző központban a térségben, egyeseknek azonban sikerült elmenekülniük, míg másokat a biztonságosabb térségekben található központokba szállítottak át.

Az Ain Zara őrzött központot az ENSZ támogatását élvező kormány működteti, és részét képezi azoknak az állami intézményeknek, amelyekben Líbia azokat szállásolja el, akiket a parti őrség tartóztatott fel, miközben hajón megpróbáltak az olasz partokhoz eljutni.

Líbiában Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása és a diktátor halála óta káosz uralkodik. Jelenleg két nagyobb erő küzd a hatalomért: a nemzetközi közösség által elismert, tripoli székhelyű egységkormány, valamint a lábát az ország keleti részében megvető, a befolyásos Halifa Haftár tábornok vezette erők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?