Ödön
2 °C
11 °C

Kirúgatná a CNN vezetőjét Trump

2018.08.30. 20:10

A CNN amerikai hírtelevízió elnökének elbocsátását követelte Donald Trump elnök csütörtökön, folytatva a média elleni támadásait - írja az MTI. 

Az amerikai elnök szokás szerint Twitter-üzenetben fakadt ki, és arról beszél, hogy Jeffrey Zucker "borzalmasan végezte munkáját", és a televízió nézettségi adatai is rosszak. Trump szerint Zuckert azonnal ki kellene rúgni, hogy a CNN megőrizhesse hitelességét. 

Egy másik Twitter-üzenetben Trump az NBC News hírtelevíziót vádolta azzal, hogy 2017 májusában egy vele készített interjút manipulált. Az amerikai elnök állítása alátámasztására nem szolgált bizonyítékkal.  A  beszélgetést néhány nappal James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatójának menesztését követően rögzítették, s témája volt Oroszország állítólagos beavatkozása is az amerikai elnökválasztási folyamatba.

Trump nem sokkal azután indított újabb támadást a CNN ellen, hogy leadták a Watergate-botrányt leleplező egyik újságíró, Carl Bernstein beszámolóját, amely Trump bizalmasainak és egy orosz ügyvédnőnek a találkozóját firtatta a 2016-os választási kampány során. A találkozón a Trump környezetéhez tartozó emberek állítólag Hillary Clintonról reméltek kényes információkhoz jutni.

Bernstein és Bob Woodward újságírók leleplezései vezettek az úgynevezett Watergate botrányhoz és 1974-ben az akkori elnök, Richard Nixon bukásához. 

A CNN jelentésében olyan forrásokra hivatkozott, amelyek szerint Michael Cohen, Donald Trump amerikai elnök volt személyes ügyvédje azt állította, hogy Trump előzetesen tudott a találkozóról. A tudósítást később kétségbe vonták, miután a források egyike visszavonta korábbi kijelentéseit. A CNN ugyanakkor továbbra is kitart az általa közöltek valóságtartalma mellett.

Az elnök szerda este élesen kikelt Bernstein ellen:

"A slampos Carl Bernstein, aki a múltban él, és romlott idiótaként gondolkodik, az egyik történetet a másik után találja ki, az egész ország nevet rajta" 

Trump szerint a CNN "belülről szakad szét", mert "nagy hazugságon kapták", s "nem képes elismerni hibáját".

A hírtelevízió nyilatkozatban válaszolt Donald Trumpnak. 

"Ne essen tévedésbe elnök úr, a CNN nem hazudik. Mi híreket közlünk. És beszámolunk arról is, amikor az emberek hatalmi pozíciókban hazugságokat mondanak.  A CNN kiáll tudósítása és újságírói mellett. A történetben lehet, hogy több idióta is van, de Carl Bernstein biztosan nem tartozik közéjük"

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?