Olivér
5 °C
8 °C

Orbán személyesen tekintette meg a nomád magyarok bevonulását Kirgizisztánban

D MTI20180902012
2018.09.02. 19:50

Óriási kereszténydemokrácia-építő tréningen vesz részt egy maroknyi magyar Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével Kirgizisztánban. Ott rendezik immáron harmadjára a Nomád Világjátékokat, ahol a magyar miniszterelnök a megnyitón is jelen van, és részben ott, részben később további kereszténydemokrata vezetőkkel találkozik, úgy mint Recep Tayyip Erdogan török, Ilham Aliyev azeri, Nurszultan Nazarbajev kazah és Savkat Mirzijojev üzbég államfő.

A Nomád Világjátékokon egykori szovjet tagállamok és jelenlegi orosz régiók lakosai hagyományos népi sportokban mérkőznek meg egymással szeptember 2. és 8. között a kirgizisztáni Iszik-köl tartományban. 

Orbán a megérkezéséről, és a vendégváró falat bekapásáról videót töltött fel Facebook-oldalára:

A nap már a verseny előtt sikeresnek tekinthető volt a kereszténydemokrácia jegyében, hiszen Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette: Magyarország megfigyelői státust nyert el a Nemzetközi Türk Akadémiában. A hír Biskekből, Kirgizisztán fővárosából érkezett egyenesen.

Orbán a játékokon túl részt vesz a Török Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának konferenciáján is, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában. A témák között valószínűleg a kereszténydemokrácia is felüti a fejét.

Borítókép: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?