Albert, Lipót
3 °C
12 °C

90 elefánttetemet találtak egy botswanai rezervátumban

2018.09.03. 19:35

Közel 90 elefánttetemet találtak egy híres afrikai rezervátum mellett, az Afrika déli részén fekvő Botswanában. A szakértők szerint minden idők legnagyobb mészárlása egybeesik az orvvadászellenes egység lefegyverzésével. 

Az igazságügyi szakértők szerint a 87 megtalált állatot hetekkel ezelőtt ölték meg az agyarukért, és 5 szélesszájú orrszarvút is lemészároltak az elmúlt 3 hónapban. 

103274432 c3cabd80-2d09-492d-b001-b808864a8277
Fotó: Elephants without borders

Botswana hírhedt volt az orvvadászokkal való kíméletlen fellépéséről, amivel eddig sikeresen elrettentették az orvvadászokat ellen. A felfegyverzett, és jól kiképzett egységek miatt rendkívül alacsony volt az itt elejtett elefántok száma , és 130 ezer egyedével Botswana számított a legutolsó mentsvárnak az elefántok számára, miközben Afrika számos országában komplett csordákat irtottak ki, hogy az állatok agyarait a fekete piacon értékesítsék. 

A változás májusban jött el, amikor egy hónappal Mokgweetsi Masisi elnök hivatalba lépése után lefegyverezték az orvvadászat ellenes alakulatot. Ezt követően tömegesen megindultak az orvvadászok a szinte érintetlen állomány felé.

(BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?