Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kitiltottak minden nem elektromos járművet egy londoni negyedből

2018.09.03. 18:45

Minden eddiginél szigorúbb környezetvédelmi szabályozást vezetett be egy apró, mindössze kilenc utcából álló londoni negyed: a reggeli és délutáni csúcsforgalomban kitiltottak minden benzines, dízel, vagy régebbi típusú hibrid járművet. A kilenc érintett utcába hétköznap reggelenként 7 és 10, illetve délután 4 és 7 között csak elektromos és hidrogéncellás autók, e-biciklik, illetve a hibridautók legújabb modelljei hajthatnak be. A szabályt megszegők 130 font (kb 47 ezer forint) bírságra számíthatnak. A helyi lakosok, illetve az arrafelé dolgozók természetesen mentesülnek a tiltás alól.

Az új szabályozás bevezetését éles vita övezte, de a lakók 70%-os többséggel támogatták a kezdeményezést. A helyi vezetés abban reménykedik, az ultraalacsony kibocsátású zónák ötletét mások is át fogják venni később. A rendszer kritikusai azzal érvelnek, hogy ez hosszú távon ellehetetleníti a közlekedést azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a drága új technológiákat, és végső soron csak a gazdagoknak kedvez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?