Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Szolgálólánynak öltözött nők tüntettek Trump jelöltje ellen

GettyImages-1026639550
2018.09.04. 20:35

A szolgálólány meséjéből ismert ruhákban tüntettek Brett Kavanaugh ellen az Egyesült Államokban, ő az a konzervatív politikus, akit Donald Trump amerikai elnök a legfelsőbb bíróságba jelölt nemrég. 

Sejthető volt, hogy nagy lesz a felhajtás a Kavanaugh meghallgatásán, mert demokrata párti szenátorok korábban már közölték: nem támogatják Trump jelöltjét. A meghallgatás alatt a teremben többen bekiabáltak, transzparensekkel tüntettek ellene, voltak olyan feliratok, hogy Kavanaugh kinevezése a nők jogait veszélyezteti, egy másik ellentüntető pedig egy olyan transzparenst tartott fel, amin az állt: "Kerekesszékes vagyok, de Illinois-ból utaztam idáig". 

A Women's March szervezet szerint eddig harminc ellentüntető nőt vettek őrizetbe, de itt még nincs vége, mert szerte az országból több száz nő érkezett, hogy felemelje a hangját Kavanaugh kinevezése ellen. 

Kavanaugh egy korábbi beszédében törvény betű szerinti betartását ígérte. Külön kiemelte, hogy Washington DC-ben családjával együtt egy katolikus közösség tagja. Az, hogy Kavanaugh a törvény betű szerinti betartását ígéri, jó hír az amerikai fegyverlobbinak, amely gyakran hivatkozik az alkotmányban foglalt önvédelem jogára.

A legfelsőbb bírói kinevezés egy életre szól, és az amerikai politikai és közéletben rendkívül fontos döntés. A szövetségi legfelsőbb bíróság ugyanis az amerikai életet meghatározó, kötelező erejű döntéseket hoz.

(Borítókép: Win McNamee / Getty Images Hungary)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?