Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Koleragyanús utasok érkeztek Algériából repülőgéppel Dél-Franciaországba

2018.09.05. 18:20

Koleragyanús utasok érkeztek az algériai Oranból a dél-franciaországi Perpignanba, az utasok a biztonsági intézkedések után elhagyhatták a gépet. Egy gyermeket szűrővizsgálatra kórházba szállítottak, írja az MTI.

Egy koleragyanús gyermeket, illetve az anyját és többi családtagját szűrővizsgálatra kórházba szállítottak - közölte a tűzoltóság és a prefektúra.

A többi utast - összesen 147-et - és a személyzetet kiengedték a repülőgépből, ahol valamivel több mint egy órát kellett várakozniuk.

Az utasok kézfertőtlenítés, illetve címük és személyazonosságuk összeírása után - arra az esetre, ha bebizonyosodna a kolerás megbetegedés - elhagyták a gépet.

Az ASL Airlines francia légitársaság gépe déltájban szállt le a perpignani kifutópályára. A tűzoltókat és a mentősöket a repülőtéri tűzoltók értesítették.

Augusztus 7-i megjelenése óta az algériai kolerajárványban mintegy 74-en betegedtek meg, és két ember meghalt. A járványt sikerült visszaszorítani - közölte kedden Mohtár Haszbellaui algériai egészségügyi miniszter.

A kolera heveny hasmenéssel járó fertőző betegség, amelyet szennyezett vízzel érintkező élelmiszerek fogyasztása révén lehet elkapni. A kiszáradás kezelésével könnyű a betegséget gyógyítani, de kezelés híján néhány óra alatt halálos kimenetelű lehet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint a betegség lappangási ideje öt nap is lehet, de a kórokozó vibrio baktérium az egészséges emberek szervezetében elélhet akár tíz napig is.