Jolán
2 °C
4 °C

Kim Dzsongun 2 éven belül le akarja szerelni a nukleáris arzenálját

2018.09.06. 08:21

Az észak-koreai vezér, Kim Dzsongun le szeretné szerelni országa nukleáris arzenálját még mielőtt Donald Trump amerikai elnök jelenlegi ciklusa lejár, vagyis 2020-ig, ezt dél-koreai forrásra hivatkozva közölte a CNN.

A dél-koreai különleges nagykövet szerdán találkozott Kim Dzsongunnal, aki elmondta, hogy Dzsongun hajlandóbb az eddigieknél aktívabb lenni a lefegyverzéssel kapcsolatban.

Beszélt az Egyesült Államokkal való kapcsolatáról is, és közölte, hogy bár felmerültek kisebb-nagyobb nehézségek a tárgyalások során, de folytatni akarják a párbeszédet. Donald Trump amerikai elnökkel szemben pedig továbbra is töretlen a bizalma, és sosem mondott semmi rosszat róla senkinek.

Kim Dzsongun azt is hangsúlyozta, hogy szeretne véget vetni hetvenévnyi ellenségeskedésnek a Koreai-félszigeten. 

Az Egyesült Államok és az Észak-Korea közötti tárgyalások az utóbbi hetekben vesztettek a lendületből, miután mindkét fél arra utalt, hogy a másiknak kellene további engedményeket tennie.

A két Korea között is folytatódnak a tárgyalások, a tervek szerint szeptember 20-án találkoznak majd a felek Phenjanban. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?