Olivér
4 °C
8 °C

Lövöldözés egy bankban Cincinnatiben, több sérült

2018.09.06. 16:34 Módosítva: 2018-09-06 17:19:08

Négy ember meghalt, és legalább öt embert megsebesített egy fegyveres Cincinnati belvárosában egy bankban csütörtökön, írja a Cincinnati Enquier. A helyi rendőrfőnök szerint a fegyveres a halálos áldozatok egyike.

A szemtanúk több tucat lövést hallottak a Fifth Third bank közelében. A Cincinnati Enquiernek nyilatkozó egyik szemtanú, Leonard Cain azt látta, hogy egy nő fülhallgatóval a fülében sétált a bank felé az utcán, többen próbálták figyelmeztetni, de nem hallotta, a fegyveres pedig rálőtt a nőre a bankban, amint az belépett. Cain maga is a bankba tartott éppen, de szóltak neki, hogy baj van, ne menjen be, később legalább 15 lövést hallott.

Egy cincinnati képviselőtestületi tag, Chris Seelbach a Twitteren azt írta, hogy "jó pár lövés, és tragikus módon áldozatok is vannak". 

Az Enquier szerint négy embert már kórházba szállítottak, a szállítást a szemközti hotelből megfigyelő szemtanú, Zach Fritzhand a lapnak azt mondta, egyáltalán nem mozogtak az emberek a hordágyakon. "Nagyon sok vér volt" - mondta. Utóbbi kiderült, hogy köztük volt az egyik halálos áldozat.

A bankban lévő emberek közül többen a wc-ben bújtak el, a lap által elcsípett rendőrségi rádió beszélgetés szerint nincs sérült rendőr, viszont egy közeli fagyizóban egy meglőtt áldozatot találtak.

2013 óta ez az ötödik, több áldozatot követelő lövöldözés a városban. Tavaly március 26-án zajlott ezek közül az eddigi legsúlyosabb: két ember halt meg és 15 ember megsérült a Cameo éjszakai bárban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?