Erzsébet
1 °C
4 °C

Amerikai vadászgépek fogtak be orosz bombázókat az Északi-sarknál

2018.09.07. 10:45

Az amerikai légierő F-22-es típusú vadászgépei orosz Tu-95MSZ típusú bombázógépeket fogtak be, és kísértek az Északi-sarkvidék egyes szakaszai felett - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteken. A tájékoztatás szerint az orosz gépek a Jeges-, a Bering- és az Ohotszki-tenger felett hajtottak végre tervszerű repülést. 

Korábban a Washington Free Beacon internetes oldal Michael Kucharek, az Egyesült Államok és Kanada légterének biztonságáért felelős Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság szóvivője arról számolt be, hogy a múlt hétvégén befogtak és kísértek két orosz Tu-95-ös bombázógépet.

Az orosz védelmi tárca szerint az oroszok két rakétahordozó nehézbombázója semleges vizek fölött haladt, útjuk egyes szakaszain az amerikai légierő F-22-es gépei kísérték őket. Közölték, a távolsági és haditengerészeti légierő pilótái rendszeresen hajtanak végre repüléseket az Északi-sarkvidék, a Jeges-tenger, az Atlanti és Csendes-óceán semleges vizei felett. 

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?