Olivér
4 °C
8 °C

Már 16 áldozata van a hokkaidói földrengésnek

2018.09.07. 08:55

Tizenhatra emelkedett a Japán északi részén fekvő Hokkaidó szigetén történt földrengés halálos áldozatainak száma, a rengés okozta földcsuszamlásokban 26-an eltűntek - közölték pénteken a hatóságok.

Japán hatóságok legkevesebb 366-ra teszik a sérültek számát, köztük öt állapota súlyos. A rendőrség, tűzoltóság és a hadsereg emberei gépekkel és kézzel kutatnak a romok között a túlélők után Acuma településen, ahol a földcsuszamlás sok házat eltemetett. 

Hokkaidón szombaton is heves esők várhatók, a japán meteorológiai szolgálat újabb földcsuszamlások előfordulására figyelmeztetett, és arra is, hogy újabb, hasonló intenzitású rengések lehetnek a régióban. 

Csütörtökön 6,7-es erősségű rengés rázta meg Hokkaidó szigetét. Megszakadt hárommillió háztartás áramellátása. A földrengés epicentruma Tomakomai városától keletre volt, fészke pedig mintegy 40 kilométeres mélységben - a japán meteorológiai adatai szerint.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?