Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Trump utasította igazságügy-miniszterét, derítse ki, hogy ki írta a rejtélyes New York Times cikket

2018.09.07. 21:51 Módosítva: 2018-09-07 22:12:10

Donald Trump arra utasította Jeff Sessionst, az Egyesült Államok igazságügy-miniszterét, hogy derítse fel, ki a a szerzője annak a névtelenül publikált New York Times cikknek, ami szerint csendes puccs zajlik a Fehér Házban az elnök ellen.

A USA Today beszámolója arról ír, hogy Trump azért rögtön Sessionst bízná meg, mert szerinte a cikket író magasrangú tisztségviselő nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Már csak azért is, mert a névtelen cikkíró feltehetően titkosított, nemzetbiztonsági folyamatokra, dokumentumokra is rálát. Csütörtökön egy kampányrendezvényen Trump egyenesen hazaárulónak minősítette a rejtélyes cikk íróját.

Az írás szerint a Fehér Házban dolgozók tudják, hogy Trump közveszélyes, hülyeségeket csinál, és igyekeznek mindent megtenni, akár az elnök ellenében is, nehogy katasztrófa történjen.

"Nem akarom, hogy a cikk írója a nemzetbiztonsággal kapcsolatos megbeszéléseken részt vehessen" – mondta sajtótájékoztatóján az amerikai elnök, majd hozzátette, ő bírja a kritikát, de azokkal a vádakkal nem tud mit kezdeni, amit névtelenül ír valaki.

A USA Today felkereste az igazságügyi tárcát, de ők sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarták, hogy nyomoznának a New York Times cikk miatt. A cikkről korábban ebben a cikkben írtunk bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?