Rengeteg vért vesztett a megkéselt brazil elnökjelölt

2018.09.08. 10:18

Több mint két liter vért vesztett Jair Bolsonaro, brazil elnökjelölt, miután csütörtökön megkéselték egy kampányeseményen, de mostanra már stabil az állapota – írja a BBC.

Bolsonarót a késelés után sokkos állapotban szállították kórházba, ahol kiderült, vérének 40 százalékát elvesztette, de a gyors műtéti beavatkozásnak köszönhetően sikerült stabilizálni az állapotát. Jelenleg rendben zajlik a felépülése, de legalább egy hétig kórházban kell maradnia, fia szerint pedig nem valószínű, hogy a jövő hónapban esedékes választás előtt újra kampányoljon.

Mint mondta, apja továbbra is gyenge, és nehezen beszél, így a támogatóinak helyette is ott kell lennie az utcákon. Flavio Bolsonaro egy képet is megosztott róla azzal a szöveggel, hogy apja erősebb mint valaha, és készen áll arra, hogy megválasszák.

Erre egyébként minden esélye meg is van, hiába áll ugyanis sokkal jobban a másik jelölt, Lula Da Silva a közvélemény-kutatások szerint, a legfelsőbb bíróság éppen csütörtökön dobta vissza a kérelmét és a fellebbezését is, mert a brazil törvények szerint jogerősen elítélt személy nem foglalhat el választás révén megszerezhető tisztséget.

A támadást Bolsonaro politikai ellenfelei is mind elítélték: 

  • Fernando Haddad, aki Lula helyett indulhat majd a Munkáspárt színeiben, abszurdnak nevezte a késelést,
  • Michel Temer, jelenlegi elnök pedig azt nyilatkozta, hogy egy ilyen támadás elfogadhatatlan egy demokratikus államban.

A rendőrök már letartóztatták a feltételezett elkövetőt, egy 40 éves baloldali férfit, aki közösségi oldalain rendszeresen elítélte Bolsonaro politikáját. A családja szerint a férfi valószínűleg mentális problémákkal küzd, emellett pedig azt is hozzátették, hogy mélyen vallásos, szabadidejét általában a Biblia olvasásával töltötte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport