Olivér
4 °C
8 °C

44-re emelkedett a hokkaidói földrengés áldozatainak száma

2018.09.10. 09:29

Negyvennégy ember halt meg a múlt heti földrengésben a Japán északi részén fekvő Hokkaido szigetén - közölte a japán kormány bejelentésére hivatkozva az MTI. A halottak száma valószínűleg nem fog emelkedni, ugyanis a kormány azt is közölte, hogy már nem tartanak nyilván eltűnt személyeket.

A 6,7-es erősségű földrengésben legtöbben Acuma településen haltak meg, ahol egy földcsuszamlás számos házat temetett maga alá, és utakat tett tönkre. A helyszínen még mindig mintegy negyvenezer ember - tűzoltók, rendőrök, katonák - tartózkodik, hogy segítséget nyújtson a lakosoknak. A természeti katasztrófát követően több mint 2700 embert helyeztek el menedékhelyen.

Szuga Josihide, a kormány főtitkára kijelentette, a kormány minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az élet a lehető leghamarabb visszatérjen a normális kerékvágásba. A főtitkár egyben óvatosságra szólította fel a lakosokat, felhívva a figyelmet, hogy a térségbeli esőzések sárlavinákat okozhatnak.

Japánt az idei nyáron természeti csapások egész sora sújtotta. A hét elején az utóbbi 25 év legpusztítóbb tájfunja, a Dzsebi legalább 11 halálos áldozatot követelt az ország nyugati részén. A legsúlyosabb károk Oszaka prefektúrában keletkeztek. Múlt szombaton a heves esőzések következtében kialakult áradások miatt mintegy 27 ezer embernek kellett elhagynia otthonát az ország középső és északkeleti részén. Júliusban a heves esőzések, majd a szokatlan hőség több mint 220 ember halálát okozták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?