Trump szerint vicc az őt támadó könyv, ellenkönyvvel fenyegetőzik

2018.09.10. 19:53

Donald Trump amerikai elnök arra készül, hogy megírja saját könyvét Bob Woodward könyvének ellensúlyozására. Ezt maga az elnök jelentette be hétfői Twitter-bejegyzésében, amiben Woodward könyvét viccnek nevezte.

„A Woodward-könyv egy vicc. Újabb támadás ellenem” – írta Trump, hozzátéve, hogy a The Washington Post főmunkatársa által írt könyv névtelen és nevük elhallgatását kérő forrásokat idéz, akik közül szerinte néhányan már fel is fedték magukat és elmondták, hogy a könyvben szereplő idézetek képzelgések. Hozzátette: „a demokraták nem tudnak veszíteni. Majd én megírom az igazi könyvet!”

Trump idézte John Mattis védelmi minisztert és John Kelly kabinetfőnököt, akik cáfolták a könyv állításait, majd saját kormányzata tevékenységét dicsérte. „A Fehér Ház 'olajozottan működő gépezet'. Országunk történetének néhány legnagyobb és legfontosabb megállapodását készítettük el és még több várható. A demokraták meg fognak őrülni!” - fogalmazott. 

Az elnök Twitter-bejegyzését megelőzte Bob Woodward, a vitákat kavaró Félelem: Trump a Fehér Házban című könyv szerzőjének interjúja az NBC televízió hétfő reggeli műsorában. „Én még soha nem láttam példát arra, hogy egy elnök ennyire elszakadjon a valóságtól” – mondta a műsorban Woodward az MTI szerint. Woodward arról is beszélt,  meglátása szerint Trump „tényleg veszélybe sodorja” a nemzet biztonságát. 

Woodward könyve már bestseller az Amazon internetes áruház listáján. A múlt héten került piacra, és azóta folyamatos viták tárgya az amerikai politikai életben.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM