Ödön
2 °C
11 °C

Náci jelképekkel tüntetőket állítottak elő Németországban

2018.09.11. 11:02

A német rendőrség elkezdett kihallgatni legalább tíz embert, aki náci jelképeket és jelmondatokat használt egy hétfői tüntetésen az ország keleti részében található Halléban - közölte a hivatalos bejelentésre hivatkozva az MTI. Ezenkívül nyomozást folytatnak a tüntetésen történt olyan incidensek ügyében, amelyekben egyes demonstrálók leköptek rendőröket, illetve dulakodtak velük.

A rendőrség szerint a hétfői hallei tüntetésen sok demonstráló ittas volt, és nem tudják, a tüntetés résztvevői közül hányan tartoznak tiltott szélsőjobboldali szervezethez. Rendeztek ezzel egy időben egy ellentüntetést is Halléban, 80-100 fő részvételével, de ezen az eseményen nem történt incidens.

A mintegy 450 fős tüntetés része annak a kelet-németországi sorozatnak, amely egy-egy német férfi bevándorlók általi chemnitzi, illetve kötheni megölése váltott ki. Az elmúlt hetekben nagyjából naponta voltak bevándorlás-ellenes tüntetések Németországban, amik ellen szinte minden alkalommal baloldali tüntetéseket is szerveztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?